T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / SERDİVAN - Aydın Gürdamar Ortaokulu

BU HAYATTA BEN DE VARIM (I'm In This Life Too)

Okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Cebrail Akay, ülkemizin farklı illerinden öğretmenlerin ve İspanya'danda bir özel eğitim  öğretmeninin olduğu Avrupa ortaklı  " BU HAYATTA BENDE VARIM "eTwinning projesine katılmıştır. Projemizde :

Özel eğitimin genel olarak amacı bu bireylerin hayata etkin katılımını ve bağımsız yaşayabilmelerini sağlamaktır. Projemiz Zihinsel anlamda özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek bu hayatta var olduklarını ve bağımsız birer birey olduklarını gösterme fırsatı sunacaktır.
Anahtar Kelimeler: Özel Eğitim , Bağımsız yaşam
The general purpose of special education is to enable these individuals to participate effectively in life and to live independently. Our project will provide the opportunity to show that individuals with special educational needs develop their independent life skills and show that they exist in this life and that they are independent individuals.
Keywords: Special Education , Independent living

HEDEFLER

Projemiz ile birlikte teknolojinin doğru kullanılmasını sağlamak , öğrencilerin günlük yaşam becerilerini geliştirmek, öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir.
With our project, it is aimed to ensure the correct use of technology, to improve students' daily life skills, to improve students' communication skills and to develop students' independent living skills.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projeye Şubat 2022 tarihinde başlayarak 3 aylık bir çalışması süreci düşünülmektedir. Şubat ayında Proje ortakları ile yapılacak ilk toplantı, okulların ve şehirlerin tanıtımı, Öğrencilerin projeye kayıtları, twinspace ve eTwinning sunumları, logo ve afiş çalışmaları ile harflerle projemiz ve günlük yaşam becerisi etkinliği, Mart ayında 12 mart İstiklal Marş'ının kabulü 21 Mart Down Sendromu gününe ait etkinlikler, nisan ayında 2 nisan Dünya otizm günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ve mutfak becerilerine yönelik etkinlikler, ve final etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır.
The project is planned to start in February 2022 and a 3-month working period is planned. The first meeting with the project partners in February, the introduction of schools and cities, the registration of students to the project, twinspace and eTwinning presentations, our project and daily life skills activity with letters with logo and poster works, acceptance of the National Anthem on March 12

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda özel bireylere doğru teknoloji kullanımını öğretmek, tek başına birer birey olma yolunda basit bir yemek hazırlama, basit bir içecek hazırlama(sıcak ve soğuk) ev içinde ve okulda karşılaşılan yaralanma ve kazalarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğretmek hedeflenmektedir. Ayrıca özel eğitime ait özel günlerdeki etkinliklerle farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır.
At the end of the project, it is aimed to teach the right use of technology to private individuals, to prepare a simple meal, to prepare a simple drink (hot and cold), to be a single individual, to teach how to act in injuries and accidents encountered at home and at school. In addition, it is aimed to raise awareness with activities on special days of special education.09-02-202209-02-202209-02-202209-02-202209-02-202209-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 11:38 - Görüntülenme: 635
  Beğen | 1  kişi beğendi