SAKARYA / SERDİVAN - Aydın Gürdamar Ortaokulu

Hayırseverimiz(Haşim GÜRDAMAR)

Hayırseverimiz Haşim Gürdamar'ın Kısa Yaşam Öyküsü

Haşim Gürdamar, Erzincan'ın Kemaliye (Eğin) İlçesi'nin Apçağa Köyü'nde 1932 yılında dünyaya geldi. Beş çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuydu. İki yaşında babasını kaybetti. Çocukluğu, o yöredeki herkes gibi, sınırlı imkânlarla yokluk içinde geçti. İlkokula Apçağa'da başladı. Ailece 1942'de İstanbul'a göç ettiler. İlkokulu, ortaöğretimi İstanbul'da tamamladı. İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre inşaat sektöründe çalıştıktan sonra 1978 yılında Şen Tavuk'u kurdu. (Şen Tavuk, daha sonra Şenpiliç adını aldı.) Şenpiliç 2017 yılı itibariyle Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında 67. sıradadır. Haşim Gürdamar ülkemizde eğitime yaptığı katkı ve hayırlarla adından sıkça söz ettirmektedir. Okulumuzla birlikte ülkemiz eğitim sistemine bir bilgisayar ve bilişim bilimleri fakültesi, bir mesleki ve teknik lise ve bir de üniversite fakülte ek binası kazandırmıştır. Kendisi halen Şenpiliç A.Ş'nin Onursal Başkanı'dır.

Yayın: 31.08.2018 - Güncelleme: 23.12.2021 00:22 - Görüntülenme: 7374